Forskellige typer kondicykler

Stående motionscykler mod liggestole

Der er to grundlæggende typer træningscykler: oprejst og liggende. Stående motionscykler ligner en standard vejcykel, der har en lodret orientering og tillader mere bevægelse, for eksempel at køre på pedalerne eller i racerposition, hvilket giver dig en mere krævende træning. I tilfælde af en liggende cykel sidder du mod en ryglæn, med dine ben ud foran.

Eksperter argumenterer om de komparative sundhedsmæssige fordele ved begge typer træningscykler. Nogle foretrækker liggestole til deres komfort, især dem med rygsmerter, men de fleste fitnesseksperter hævder, at sådanne cykler fremmer langsommere og mindre intens træning.

Generelt siger de fleste eksperter, at det handler mere om den personlige komfort end helligdommen. Træcykelproducenter tilbyder generelt begge typer cykler, men liggestole koster mere. Det anbefales at prøve dem ud i butikken for at se, hvilke af dem der er mere behagelige for dig. Din fitness og / eller læge kan også rådgive om den egnede maskine til dig.

Træningscykler og videospilteknologi

Nyere stationære cykelproducenter forsøger at kombinere cykelteknologi med videospilteknologi for at tilbyde spændende træning for brugerne. Cykler med forudindstillet træning til variation og cykelbaseret mulighed for at spinde bliver mere og mere populære på fitnesscentre.

Gamebike GB-200 tilsluttes til en Sony PlayStation 2 og 3, Nintendo GameCube eller endda pc og fungerer godt med forskellige kørespil. Det bruges endda i visse klasser i skoleuddannelsen i et forsøg på at bekæmpe barndommen fedme.

En anden cykel, Fisher-Price Smart Cycle – tilgængelig på Amazon.com, Walmart.com eller andre detailhandlere – plugger ind i en tv-skærm, hvor børnene pedaler deres vej på virtuelle veje eller racerbaner. Ekstra softwarepatroner med SpongeBob, Dora Explorer, Hot Wheels eller Barbie er også tilgængelige.

Expresso S3 er en lignende cykel, men catering til voksne. Det har et indbygget tv, internetforbindelse, musikkanaler sammen med virtuelle ridekurser med modstandere og natur. Cyklen er tilgængelig i både stående og liggende modeller og har 19 “skærm, computersystem og indbygget tv-tuner.