kondicykel

kondicykelEn træner er et udstyr, der tillader at køre på en cykel uden at komme videre. De er generelt vant til at gøre sig klar til løb eller når de udendørs ridesituationer er ugunstige. Med en træner kan du også træne i et motionscenter eller lige i dit hjem, hvor du også kan lave andre ting, som f.eks. At se tv på samme tid.

En træner indeholder en ramme, en lejr for at holde cyklen sikkert, en rulle, der presser op mod baghjulet, plus en mekanisme, der giver modstand, når pedalerne drejes. I en vind træner drev rullen blæserbladene med ansvar for luftmotstand. De er generelt de billigste og højt oplærere. Magnetiske træner er moderat dyre og moderat højt. Væsketrainer er væskefyldte kamre for at gøre modstand, og de er de mest kostbare og tavse trænerne.

Trænere giver mulighed for effektivt at opbygge cykelfærdigheder og -kraft i et kontrolleret miljø og uden de konstante afbrydelser af udendørs ridning. Trænere giver også bedre forberedelse til løb end nogen stationære cykler. Trænere har brug for overlegen teknik og leverer mere realistisk følelse.

Visse træner er udstyret med sensorer, der holder øje med rytterens præstationer. Forskellige målinger kan overføres elektronisk, såsom strømudgang, virtuel hastighed, puls eller kadence. Deres analyse hjælper med at ændre rytterens træning.

Cykeltrænere klassificeres på baggrund af, hvordan enheden skaber modstand.

  1. Vind – det bruger en blæser til at give modstand på bagdæk. Modstanden stiger med rytterens hastighed. Ulemper: støj og begrænset modstand.
  2. Magnetisk – Et magnetisk svinghjul er ansvarlig for modstanden på baghjulet. Fordele: næsten stille drift; ulemper: modstand har en øvre grænse.
  3. Væske – det er en blanding af magnetiske svinghjul og væskebestandighedskamre. Fordele: næsten tavs magnetisk drift med ekstra progressiv modstand. Ulemper: Den konstante udvidelse og sammentrækning af væsken kan ende i tætningslækage.
  4. Mekanisk – et bælte på en justeret magnetisk svinghjul træner overfører bevægelse til et vægtigt spinding svinghjul. Fordele: Pedal powered clean tøj. Ulemper: Seriøs do-it-yourself-teknik er nødvendig, da et mangelfuldt design har brug for en strengcyklist.
  5. Virtual Reality – det er en simulator, med baghjulet siddende på en motoriseret rulle, mens forgaffel passer i en ramme med styringssensorer, og hele systemet er forbundet til en computer med virtuel verdens software. Fordele: Den virtuelle verden er enorm, og det vil helt sikkert fange og holde din interesse. Du kan endda passe din egen cykel ind i den. Ulemper: Det er ret dyrt, og der kræves en computer med et moderne grafikkort og en skærm.